25 Μαρτίου, 2015

ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Στη Βουλή προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση την παράταση της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα το Μαξίμου αναφέρει ότι τη σύμβαση την υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Με αυτό τον τρόπο, απαντά όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και σε στελέχη της συμπολίτευσης (όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος)...

Μετά τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τολμά να την φέρει προς συζήτηση καθώς περιλαμβάνει δεσμεύσεις, πηγές του μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι η παράταση θα έρθει στη Βουλή και «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει». Οπως διευκρίνιζαν «απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Όπως σημείωναν καταλήγοντας οι κυβερνητικές πηγές η συμφωνία Βαρουφάκη «ακύρωσε το e-mail Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα».
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη δανειακή σύμβαση και την πρόσφατη συμφωνία επέκτασής της κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Η αμφισβήτηση αυτή, η οποία εκφράζεται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ερωτηματικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό (της χώρας) και υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας εν όψει της προσεχούς διαπραγμάτευσης στο Eurogroup» προσθέτει στην ερώτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 






 


Δεν υπάρχουν σχόλια: