13 Μαρτίου, 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Θετικό αναμένεται να είναι το πρόσημο στους δείκτες της ανάπτυξης στην Ουκρανία για το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Στην ανακοίνωση, όπου παρέχονται λεπτομέρειες και για το δάνειο των 17,5 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά περίπου 5,5% φέτος, προτού ανακάμψει με ρυθμό αύξησης 2% το 2016 και 4% ετησίως σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει, επίσης, ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 27% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά από την εκτόξευσή του η οποία προκλήθηκε από την απότομη πτώση της αξίας του τοπικού νομίσματος και την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, που προκάλεσε ανατιμήσεις στα τιμολόγια θέρμανσης της Ουκρανίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την Τετάρτη τετραετές πρόγραμμα διάσωσης για την Ουκρανία, ύψους 17,5 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. «Το ουκρανικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και περιλαμβάνει ρίσκα, αλλά έχει ισχυρές προοπτικές επιτυχίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κ. Λαγκάρντ.

«Οι ουκρανικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις. Έχουν διατηρήσει δημοσιονομική πειθαρχία σε πολύ δύσκολες συνθήκες» σημείωσε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: