25 Μαρτίου, 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ 16 ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Οι μαθητές και καθηγητές του λυκείου της μικρής γερμανικής πόλης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο οποίο φοιτούσαν οι 16 έφηβοι που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, ξέσπασαν σε κλάματα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι συμμαθητές τους και δύο καθηγητές τους είναι μεταξύ των θυμάτων.

Οι μαθητές της πρώτης λυκείου επέστρεφαν στη Γερμανία, αφού πέρασαν μία εβδομάδα σε πόλη κοντά στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Ο δήμαρχος της μικρής γερμανικής πόλης Χάλτερν αμ Ζε, ο Μπόντο Κλίμπελ, δήλωσε ότι τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα στο σχολείο ότι ένα αεροπλάνο από τη Βαρκελώνη είχε χαθεί και οι μαθητές άρχισαν να ψάχνουν μόνοι τους περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους.

Στο πένθος βύθισε τους συγγενείς των 144 επιβατών και των έξι μελών του πληρώματος η συντριβή του μοιραίου Airbus A320 της εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Γαλλικές Άλπεις, κοντά στην πόλη Ντιν (Digne). Μεταξύ των επιβατών της πτήσης 4U9525 βρίσκονταν 16 μαθητές και δύο βρέφη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde» πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα σε γαλλικό έδαφος από το 1981, όταν 180 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από δυστύχημα κοντά στην περιοχή Ajaccio.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών της πτήσης 4U9525 βρίσκονταν 67 Γερμανοί, 16 εκ των οποίων μαθητές και δύο καθηγητές σχολείου της πόλης Χάλτερν αμ Ζε, της Βορειοδυτικής Γερμανίας, 45 Ισπανοί, αρκετοί Τούρκοι καθώς και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο βρέφη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: