26 Ιανουαρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θα επισκεφθεί σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, για να του ανακοινώσει ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, θα είναι πολιτική. 

Ο κ. Τσίπρας θα πάει στις 14:30 στον Αρχιεπίσκοπο. Το ραντεβού θα γίνει πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον Αρχιεπίσκοπο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Η ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο. Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Επίσης τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπό του.  

Επίσης στις 4 σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: