26 Ιανουαρίου, 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Αρχιεπισκοπή στις 14:30. "Ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο. Έχουμε ανάγκη από δύναμη", ήταν τα πρώτα λόγια που απηύθυνε στον Αρχιεπίσκοπο. "Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Eκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ.

Ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι ιδιαίτερα  σημαντικός και μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας. Μέσα από τον διάλογο και τη καλή συνεργασία, το καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα", πρόσθεσε ο νέος Πρωθυπουργός.  

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: "Κύριε πρόεδρε, πολύ ευχαριστούμε, μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας. Πρώτο μέλημα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και σιγά σιγά όλα τα άλλα προβλήματα και θέματα που με σύνεση και χωρίς βία θα τα μελετήσουμε. Χρειάζεται όλοι μαζί να βάλουμε το χέρι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, γιατί είναι κοινός ο στόχος, ο άνθρωπος". 

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχαν ιδιαίτερη συνάντηση μισής ώρας και λίγο μετά τις 15:00 ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Yπενθυμίζεται ότι ο νέος Πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ενώ πολλές φορές έχει εκφραστεί με τον πλέον θερμό τρόπο για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος υπεδέχθη τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο.


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.  Η συνάντηση Καμμένου-Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή. Ο κ. Καμμένος είναι ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση.

Ο Μακαριώτατος υποδεχόμενος τον κ. Πάνο Καμμένο του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τις ευχές του και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και την παροχή εκ μέρους του ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ο κ. Πάνος Καμμένος, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση θέτοντας ως όρο να διασφαλιστεί η καλή σχέση Εκκλησίας - Κράτους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: