21 Δεκεμβρίου, 2014

ΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!


Τα Χριστούγεννα φθάσανε! Μεγάλη η γιορτή της Χριστιανοσύνης, μεγάλη για όλο τον κόσμο! Είναι που το μήνυμα που φέρνει κάθε χρόνο, εκεί προς το τέλος της κάθε χρονιάς, είναι τόσο σημαντικό για όλους, θρησκευόμενους και άθρησκους, ρεαλιστές και ρομαντικούς, υλιστές και ιδεαλιστές! Είναι η αναγέννηση! Η νέα μέρα που ανατέλλει με την γέννηση. Κάπως έτσι το βλέπω Κάθε άνθρωπος, όποιος και νάναι, ότι και νάναι, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και θρησκεία και όποιες άλλες ιδιαιτερότητες, χρειάζεται την αγάπη εντός του και γύρω του.

Και η γέννηση του Χριστού αυτό, πιστεύω, συμβολίζει. Γιατί ο Χριστός είναι Αγάπη. Αυτήν κήρυξε, αυτήν πίστευσε, γι’αυτήν θυσιάστηκε. Γι’ αυτήν και σε αυτήν μας κάλεσε και μας καλεί. Στην Αγάπη  για τον καθένα μας, στην αγάπη για όλους μας και προς όλους μας! ‘Ετσι, κάθε χρόνο με την γέννησή του, γιορτάζουμε την γέννηση της ελπίδας, την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην Αγάπη. Η Αγάπη, ως αίσθημα, δεν μπορεί να περιορίζεται ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε πράγματα, ούτε σε χρόνο, ούτε σε τόπο.

Είναι η Αγάπη, μια κατάσταση. Απλά την νοιώθεις, την ζείς, πράττεις σύμφωνα με αυτήν, την εκπέμπεις, την δέχεσαι, την μοιράζεσαι! “Αγάπα τον πλησίον σου, ως σεαυτόν” είπε Εκείνος! “ Η Αγάπη έξω βάλλει τον φόβον”, είπε ο Παύλος. Έτσι, αυτές τις γιορτινές μέρες του τέλους κάθε χρονιάς και εν όψει της αναμονής της ανατολής του Νέου έτους, η γέννηση του Χριστού, καλεί τον καθένα μας να κάνει ένα βήμα, να ανοίξει την αγκαλιά του, να δώσει και να λάβει αγάπη από τώρα και στο εξής στην ζωή του, στην καθημερινότητά του.

Κάθε ξημέρωμα μέρας είναι μια νέα μέρα. Κάτι σαν άγραφο χαρτί που ο καθείς μας παίρνει την μελάνη και γράφει πάνω του! Κάθε Χριστούγεννα είναι η νέα μέρα που μας καλεί να γράψουμε με Αγάπη πάνω στο άγραφο χαρτί της νέας μέρας μας, εκείνης,  της άλλης, της επόμενης και της κάθε επόμενης μέρας μας.  Είναι η ώρα πριν τα Χριστούγεννα, εκείνη,  των απολογισμών, των όσων έχουμε γράψει ήδη στα χαρτιά μας.

Κι αν δεν το κάνει ο καθείς μας αυτόν τον απολογισμό κάθε βραδυά στο τέλος της κάθε μέρας του, καλό είναι, πιστεύω, να το κάνει αυτές τις μέρες. Για να μπορέσει να δεί, να εκτιμήσει, να διορθώσει, να θέσει νέους στόχους, να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Και έτσι, αντλώντας δύναμη και πίστη από την γέννηση Εκείνου και το μήνυμά του το πανανθρώπινο, να εκκινήσει το νέο Έτος πιό έτοιμος.

Πασχίζουμε και τρέχουμε, λοιπόν, σε διορθώσεις όσων μπορούνε να διορθωθούν, σε πληρώσεις όσων παραλείψαμε, σε αναθεωρήσεις εσφαλμένων και αναπροσαρμογές νέων δεδομένων. Ετοιμαζόμαστε όλοι να δεχθούμε το μήνυμα των Χριστουγέννων καλύτερα και να πάρουμε δυνάμεις για τον ερχομό της Νέας Χρονιάς.

Όποιος, όμως και νάναι αυτός ο τρόπος, όποιοι και όπου και αν είσθε, είτε θρήσκοι, είτε άθεοι, είτε Χριστιανοί είτε οχι, εύχομαι, στον καθένα σας ξεχωριστά τα καλύτερα. Γιατί, καθώς το βλέπω, Χριστούγεννα και Αγάπη σημαίνουν και Ειρήνη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: