23 Δεκεμβρίου, 2014

«ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 86.000 ΕΥΡΩ

 

Δεν μπορούσε να πιστέψει, καθώς φαίνεται, τον θάνατο της μητέρας και της θείας του ένας 40χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείτε ότι εισέπραξε το ποσό των 86.000 ευρώ από τις συντάξεις των δύο γυναικών, που είχαν αποβιώσει. Συνέπεια της... «αμέλειάς» του ήταν να κινηθεί δύο φορές η ίδια ποινική διαδικασία σε βάρος του. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και η δεύτερη διαβιβάστηκε στην ίδια υπηρεσία μέσω του Αρείου Πάγου.

Ως εκ τούτου, πριν μερικές ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμά του κήρυξε απαράδεκτη την μία εκ των δύο ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου τον Απρίλιο του 2013 και αφορά το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια με συνολική ζημία και συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την άλλη δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, έχει γίνει πρόταση από την αρμόδια Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την οποία ζητά να παραπεμφθεί ο 40χρονος σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και αναμένεται πλέον η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο και θα αποφανθεί για την παραπομπή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο 40χρονος έχει ήδη αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που έχει εισπράξει και συνεχίζει την εξόφλησή του. Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε η ποινική δίωξη μετά από μήνυση που υπεβλήθη από το ΙΚΑ Ρόδου σε βάρος του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: