13 Νοεμβρίου, 2014

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄

 

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και πνευματική κατάνυξη τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τους Μητροπολίτες Βόστρων κ. Τιμόθεο, Έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, και Κορωνείας κ. Παντελεήμονα και τους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χρυσοφόρο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Στη Θεία Λειτουργία μαζί με πλήθος πιστών, παρέστησαν ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι Κομμάτων, εκπρόσωποι του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ και άλλοι επίσημοι.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δέχθηκε τις ευχές όλων των παρισταμένων για τα ονομαστήριά του, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μαζί με τις ευχαριστίες προς όλους ο Μακαριώτατος προσεύχεται προς στον Τριαδικός Θεό όπως, με τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αξιωθούμε να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη και ευημερούσα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: