03 Νοεμβρίου, 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Kίνας κ. Zou Xiaoli δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το γεγονός της επίσκεψης του Κινέζου Πρέσβη πραγματοποιείται σε συνέχεια της τιμητικής παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στην επίσημη δεξίωση που οργάνωσε η Πρεσβεία πριν από ένα μήνα, με αφορμή την επέτειο των 65 χρόνων από την ίδρυση της Κινεζικής Δημοκρατίας.

«Γόνιμη κι ιδιαιτέρως εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο κ. Xiaoli τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα και έδωσε την ευκαιρία στους δύο άνδρες να συζητήσουν, όχι μόνο θέματα ιστορίας και πολιτισμού των δύο χωρών, αλλά και τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στην Πρεσβεία και στην Αρχιεπισκοπή. Για τον σκοπό αυτό παρευρέθηκε στη συνάντηση και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας, ο οποίος προσκάλεσε τον Κινέζο Πρέσβη να επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσης και να γνωρίσει από κοντά το πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.  

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι από την επόμενη χρονιά θα δρομολογηθούν σχετικές δράσεις. Ο κ. Xiaoli προσήλθε στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Ning Yi, η οποία δήλωσε λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και ότι εξαιτίας αυτής της αγάπης σπούδασε επί τέσσερα χρόνια στην Κίνα την ελληνική γλώσσα. Ο Μακαριώτατος δώρισε στο ζεύγος μιαν εικόνα του Αποστόλου Παύλου και το ιστορικό λεύκωμα «Χριστιανική Βοιωτία», ένα οδοιπορικό του Αρχιεπισκόπου στα μνημεία της Βοιωτικής γης.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση στο Μακαριώτατο να επισκεφθεί την Πρεσβεία και να γευθεί παραδοσιακές γεύσεις της ασιατικής κουζίνας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: