01 Οκτωβρίου, 2014

1/10/2014 - ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΣΟΚ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Σοβαρούς κυβερνητικούς τριγμούς εν μέσω της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προέκυψαν κατά την πρώτη σύσκεψη που ξεκίνησε το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο παρασκήνιο προέκυψε υπόγειος πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα αυτή να ήταν η αιτία της αναβολής για αύριο της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χθεσινή συνομιλία που είχε ο Γκ. Χαρδούβελης με τον Ευ. Βενιζέλο ο δεύτερος του ζήτησε να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και κάποιο ή κάποια από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, εκτός από το ραντεβού στο Παρίσι στο οποίο συμμετείχε ο Χρ. Πρωτόππαπας.

Ο κ. Χαρδούβελης αρνήθηκε ευγενικά το αίτημα, ωστόσο, όταν σήμερα εμφανίστηκε ο κ. Λαζαρίδης, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Σαμαρά και ακολούθως αποφασίστηκε η αναβολή της συνάντησής τους.

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη διαρρέουν ότι ο Γκ. Χαρδούβελης είχε ενημερώσει ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν θα συμμετέχει κανένα κομματικό στέλεχος ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ Η εμφάνιση του κ. Λαζαρίδη, όμως, άλλαξε το κλίμα και προκάλεσε την οργή στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία έλεγαν ότι δεν δεσμεύονται για όσα συμφωνηθούν με την τρόικα και ότι ο κ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Μαξίμου της δική του ατζέντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: