01 Αυγούστου, 2014

ΠΟΛΥΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

 

Οι ημέρες του καλοκαιριού κατά έναν παράξενο και σημαδιακό τρόπο ανήκουν στους άνδρες των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η πραγματικότητα μας υπενθυμίζει κάθε τόσο πόσο απαραίτητοι είναι στην κοινωνία και στο κράτος. Οι λιμενικοί που σώζουν ζωές σε καθημερινή βάση, οι πυροσβέστες που ρίχνονται στις φλόγες για να σώσουν τα δάση και τα σπίτια των πολιτών, οι αστυνομικοί που ρισκάρουν τη ζωή και την ακεραιότητά τους για να μας προστατεύσουν και οι στρατιωτικοί που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας χρήζουν σεβασμού απ' όλους. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να είναι τίμια απέναντί τους.

Ο λαός μας σέβεται τους στρατιωτικούς, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο. Αποτελούν κομμάτι από τη σάρκα του, εκπροσωπούν την ίδια την ψυχή του. Πώς θα μπορούσε να νιώθει διαφορετικά ο λαός για τους στρατιωτικούς (με την εξαίρεση κάποιων ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων της Αριστεράς); Ομως η εκτελεστική εξουσία, ενώ υπερασπίζεται λεκτικά την αξιοπρέπεια και το δικαίωμά τους στο ζην και ενίοτε το ευ ζην, στην πράξη τούς εξαθλιώνει.

Τελευταίο καρφί στο φέρετρο της αξιοπιστίας των κυβερνητικών, αναφορικά με τις πολύπαθες απολαβές των στρατιωτικών είναι το πολυμνημόνιο του υπουργείου Οικονομικών, που σχεδιάζεται να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «προβλέπεται η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης των αστυνομικών, των πυροσβεστών και του προσωπικού ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού στο ΕΤΕΑ. Τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ στους παραπάνω επαγγελματίες θα μπορούν να μετατραπούν σε επαγγελματικά και προβλέπεται συντελεστής βιωσιμότητας, προκειμένου να μην παρουσιάζουν ελλείμματα».

Οι μαγικές λέξεις είναι δύο: «συντελεστής βιωσιμότητας». Η ιδανική πρόφαση για να πετσοκοφτεί ό,τι έχει απομείνει για αυτούς τους συμπολίτες μας. Κοντολογίς, η επίθεση εναντίον της εμπροσθοφυλακής της εθνικής μας επιβίωσης συνεχίζεται. Οι στρατιωτικοί οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο του συλλογικού βίου και στην οικονομική εξαθλίωση. Αυτό θα έχει συνέπειες. Για όλους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: