18 Ιουλίου, 2014

ΕΝΤΟΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Το γνωρίζουν αρκετοί αλλά όχι όλοι. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν πληρώνουν ρεύμα! Προνόμιο, που έλκει την καταγωγή του στην ξεχασμένη περίοδο της σπατάλης και των διακρίσεων σε βάρος των πολλών. Τώρα αυτό το εξωφρενικό, ακούσιο «δώρο» των καταναλωτών προς μια μερίδα εργαζομένων βαίνει προς κατάργηση και η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το κρατήσει εν ζωή!

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. και έχει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Μέσα στα πολλά που έχει να κάνει είναι και το να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να επιβληθεί... χαράτσι ύψους 11,3 εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να μην πληρώνουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος!

Μπορεί η είδηση να φαντάζει κακόγουστο αστείο, αλλά είναι ακριβής. Ζουν και κινούνται ανάμεσά μας άνθρωποι, που συνήθισαν να ζουν σε βάρος των άλλων και προσπαθούν να το κατοχυρώσουν και νομικά!  Αυτού του είδους η νοοτροπία τελικά διευκόλυνε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δικαιοδοσία των δανειστών και κατέστησε εφικτό να «ψαλιδιστεί» η εθνική κυριαρχία, την οποία ασκούσε το κράτος.

Οι υπερφίαλοι, αλαζονικοί και αδιάφοροι για το κοινό καλό συνδικαλιστές ήταν το βούτυρο στο ψωμί της τρόικας, που ήθελε να διχάσει την κοινωνία, να διαιρέσει τον λαό και να βασιλεύει ανενόχλητη στην αποικία του χρέους. Ήταν λαμβάνουν χώρα τέτοιες ακρότητες, οι ντελάληδες των μνημονιακών πολιτικών λένε στο λαό ότι «από αυτά θα μας απαλλάξει η τρόικα» και ότι «μόνο με ξένη παρέμβαση θα μπορέσει η Ελλάδα να γλιτώσει από τον βραχνά των κακομαθημένων συνδικαλιστών».

Όπως είναι ηλίου φαεινότερον, αυτά συντείνουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στη διαμόρφωση κλίματος έχθρας και έντασης μεταξύ των πολιτών. Συνδικαλιστές που προβάλλουν τέτοιας «ποιότητας» αιτήματα πρέπει να είναι ή βαλτοί της τρόικας ή αχαρακτήριστα ανόητοι και προκλητικοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: