17 Ιουλίου, 2014

ΑΣΤΟΧΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το χώμα στο μνήμα του μακαριστού μητροπολίτη Γρεβενών κυρού Σεργίου, και περίπου τρεις μήνες πριν την προγραμματισμένη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σπεύδει να ζητήσει την ψήφο των εκλεκτόρων Μητροπολιτών για έναν δικό του κληρικό, τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Κολοκυθά.

Με ημερομηνία, 14/7/2014 μετά την κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη, ο κ. Νικόλαος απέστειλε συστατική επιστολή προς τα μέλη της Ιεραρχίας, εξαίροντας τις γνώσεις, τον χαρακτήρα και τις εθνικές του ευαισθησίες, του υποψηφίου αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως έχει το «χρίσμα» του Αρχιεπισκόπου.

Σχόλιο του Ιστολογίου:
Θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος να είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοιου είδους ενέργειες διότι ως ανηψιός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α΄ (Κοτσώνη) πρέπει να γνωρίζει ότι αυτές οι βεβιασμένες ενέργειες έχουν πάντοτε αποτυχία.

Λίγος σεβασμός στην μνήμη του προσφάτως κεκοιμημένου αδελφού του Σεργίου δεν θα τον έβλαπτε. Το μόνο όμως που κατάφερε με την συγκεκριμένη επιστολή του στους εκλέκτορες Μητροπολίτες είναι να κάψει τον συγκεκριμένο κληρικό που προτείνει. Τα περί χρίσματος του  Αρχιεπισκόπου προς τον προτεινόμενό του που γράφει και αυτά πέφτουν στο κενό. Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τον κ. Νικόλαο!

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: