17 Ιουλίου, 2014

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

 

Την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έλαβαν οι δύο νέοι Ιεράρχες των επαρχιών των «Νέων Χωρών», Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Οι δύο νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες επισκέφθηκαν το μεσημέρι  εχθές το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Μετά την συνάντηση σε δηλώσεις τους οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Ελασσώνος αναφέρθηκαν στον δεσμό τους, ως Ιεραρχών των «Νέων Χωρών», με τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος είπε: 
Βρίσκομαι στο Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη είναι μια συνάντηση έκφρασης της ευγνωμοσύνης, της πνευματικής υπακοής, της αγάπης προς το Σεπτό Κέντρο», επισήμανε και συνέχισε: 

«Γνωρίζετε ότι στη Θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς των Νέων Χωρών μνημονεύουν ευχαριστιακά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και βεβαίως γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά προέρχομαι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπηρέτησα στην Μητρόπολη Γερμανίας δεκαπέντε χρόνια ως κληρικός και ήταν μία ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και στο πρόσωπο του Σεπτού Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και όμως και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας. 

Με την ευκαιρία εξέφρασα την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος για την βοήθεια που προσφέρουν οι Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα κοινωνικά και προνοιακά προγράμματα τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όσο και των άλλων Ιερών Μητροπόλεων. Η συγκίνηση είναι μεγάλη, η χαρά είναι μεγάλη και οι ευχές και ευλογίες που ελάβαμε επίσης εξαιρετικά μεγάλες και σημαντικές».

Ο Ελασσώνος κ. Xαρίτων είπε: 
Ήρθαμε να λάβουμε από τον Παναγιώτατο την Πατριαρχική του ευχή. Υποβάλλαμε, μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, «οφειλετικώς και καθηκόντως και κανονικώς τα σέβη μας στον Παναγιώτατο Πατριάρχη».«Τα συναισθήματα τα σημερινά είναι συναισθήματα χαρμολύπης. 

Της λύπης πρόξενος είναι η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος και Γέροντός μου κυρού Βασιλείου, ο οποίος σήμερα κλείνει ακριβώς 2 μήνες από την εις Κύριον εκδημία του και του οποίου ήταν εγνωσμένη η αφοσίωση, η αγάπη και ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου προσωπικά αλλά και προς την Μητέρα Εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης Χαρίτων και συνέχισε: 

Ζητούμε και από τον Παναγιώτατο και από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που τυγχάνει να ευρίσκονται εδώ, ζητούμε την ευχή τους για μια Επαρχία η οποία ανήκει στο κλίμα,  στις Νέες Χώρες που υπάγονται στη Μητέρα Εκκλησία και με την ευχή όλων να αρχίσουμε τη νέα μας διακονία».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: