15 Ιουλίου, 2014

ΤΗΝ ΝΕΝΟΜΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

 

Ενώπιον του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης τη νενομισμένη διαβεβαίωση τους οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Ελασσώνος Χαρίτων και Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος.

Στην τελετή προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και παρέστη ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.  Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών στις εκκλησιαστικές τους επαρχίες.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

-Την Κυριακή 20 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα ενθρονίσει τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

-Την Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

-Τέλος την Τρίτη 22 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: