23 Μαΐου, 2014

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΟΥ FACEBOOK

 

Σε αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το Facebook σε μια προσπάθεια - όπως υποστηρίζει - να προασπίσει πιο αποτελεσματικά την ιδιωτικότητα των 1,2 δισ. μελών του.Στο προσεχές μέλλον, όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook θα μπορούν να ελέγχουν πιο εύκολα ποιος βλέπει αυτά που γράφουν στο προφίλ τους.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά από πολλές καταγγελίες χρηστών και οργανώσεων για την προστασία της ιδιωτικότητας ότι το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των μελών του. Οι νέες ρυθμίσεις, που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα διασφαλίζουν ότι οι ενημερώσεις προφίλ (status updates) που κάνουν οι νέοι χρήστες θα είναι από προεπιλογή ορατές μόνο στους «φίλους» τους και όχι σε όλους (επιλογή «Δημόσια»).

Σημειώνεται ότι αυτό θα εφαρμόζεται μόνο σε όσους δημιουργούν νέο λογαριασμό στο Facebook και όχι στους υφιστάμενους χρήστες. Τα νέα μέλη θα μοιράζονται αυτά που γράφουν μόνο με τις επαφές τους, εκτός και αν επιλέξουν να καταστήσουν τις αναρτήσεις τους ορατές σε όλους. Παράλληλα, το Facebook θα εισαγάγει μια «λίστα ελέγχου ιδιωτικότητας» για όλους τους χρήστες που θα περιέχει διάφορες επιλογές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εμφανίζοντας παράλληλα όλες τις εφαρμογές τρίτων που αλληλεπιδρούν με τους λογαριασμούς των χρηστών.

Επίσης, θα παρέχει, με τη μορφή μηνυμάτων, μια «γρήγορη υπενθύμιση» στους χρήστες που κάνουν δημόσιες αναρτήσεις, καλώντας τους να βεβαιωθούν ότι μοιράζονται τις αναρτήσεις τους με το κοινό που θέλουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: