02 Μαΐου, 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ


«Το περσινό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών ακινήτων, τα οποία έχουν κατασχεθεί από οφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο, πλασάρεται σήμερα ως απαίτηση της τρόικας! Ο τρόπος για να βγουν πιο γρήγορα -και αποτελεσματικά- στο σφυρί ακίνητα των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο είναι να εκπλειστηριαστούν για ψίχουλα!»

Τα «ψίχουλα» που ανέφερε η εφημερίδα μας περιγράφονται αναλυτικά στην τελευταία αξιολόγηση της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.

Εκεί καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση «έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να εκποιούνται τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου με ελάχιστη τιμή το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας ή ακόμη και χαμηλότερα, ανεξάρτητα από το ύψος του συνολικού χρέους του φορολογουμένου».

Πού θα καταλήξουν τόσο πολλά ακίνητα και ποιοι είναι οι μεγαλοκαρχαρίες που θα τα αγοράζουν κοψοχρονιά; Η απάντηση είναι απλή: Η παγκόσμια πρακτική από ανάλογες περιπτώσεις δείχνει προς την κατεύθυνση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία θα προβούν σε τιτλοποιήσεις των περιουσιών των Ελλήνων, τζογάροντας κατά το δοκούν με τα λάφυρα του ακήρυκτου οικονομικού πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία αριθμούν τους (περίπου) 2.500.000! Ολοι αυτοί οι συμπολίτες μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να αποκτήσουν ή να συντηρήσουν μια οικία, θα χρησιμοποιηθούν σαν «καύσιμη ύλη», κανονικό προσάναμμα, για να θεριέψουν οι φλόγες των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που κατατρώγουν τον πλανήτη.

Μέρα με τη μέρα και απόφαση με την απόφαση όλα συντείνουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: Οι στόχοι των εχθρών της πατρίδας και του λαού ευοδώνονται και τα εθνικά και τα ατομικά «ασημικά» εκποιούνται αντί πινακίου φακής. Τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται «εθνοφελείς»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: