28 Απριλίου, 2014

ΗΠΑ: «ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ»

 
Η επόμενη σειρά αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου της στην ουκρανική κρίση θα έχει στόχο κυρίως τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς και πρόσωπα και εταιρείες του στενού κύκλου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Από αυτή την εβδομάδα, σε συντονισμό με τους συμμάχους και εταίρους μας, θα αυξήσουμε την πίεση επί των στενών συνεργατών (του Βλαντίμιρ Πούτιν), των εταιρειών που διευθύνουν και της βιομηχανίας της άμυνας», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τόνι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο CNN.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται ότι θα περιληφθούν στον κατάλογο των κυρώσεων είναι ο επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και αυτός της Gazprom, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νιού Γιόρκ Τάιμς», οι οποίοι επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζουν.

Σε άλλη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως δεν θα απέκλειε ο ίδιος ο Πούτιν να αποτελέσει μια μέρα στόχο κυρώσεων, αν και παραδέχθηκε πως είναι πολύ σπάνιο να τιμωρείται προσωπικά ο ηγέτης μιας χώρας. 

Οι νέες διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να επιβληθούν ήδη από αύριο, Δευτέρα, έχουν στόχο να σταματήσουν τις «προκλήσεις» της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία, είχε εξηγήσει λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: