28 Απριλίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 
Ελλάδα:Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι γιατροί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Η μικρή φέρει θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες υπάλληλοι του λούνα παρκ, ενώ το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκε και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης.

Το ενδεχόμενο μείωσης στις τιμές των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών από το φθινόπωρο εξετάζει η διοίκηση του ΟΑΣΑ. Στόχος είναι να μειωθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής. Χωρίς να χρειάζεται αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΑΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Η αλλαγή ξεκίνησε ήδη για τους δικηγόρους.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ» αλλά και εναντίον του Ποταμιού, για το οποίο ανέφερε πως κινείται στην ίδια πλευρά «του ποταμού» και τάσσεται «με τα μεγάλα συμφέροντα» εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός λειτουργίας θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας το τμήμα του δικτύου του τραμ «Άγιος Αλέξανδρος-Ασκληπιείο Βούλας» λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης.

Κόσμος: Το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας και το κτίριο της δημοτικής διοίκησης στην Κοστιαντίνιβκα της ανατολικής Ουκρανίας κατέλαβαν φιλορώσοι ένοπλοι, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση. Παράλληλα, στο Σλαβιάνσκ συνεχίζεται το θρίλερ με τους παρατηρήτες του ΟΑΣΕ, με τους ενόπλους που τους κρατούν να λένε ότι χρειάζονται «περαιτέρω συνομιλίες» για να απελευθερωθούν. Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας τη Δευτέρα προαναγγέλλει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με την απαγόρευση του Youtube «φλερτάρει» η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς φαίνεται να ενοχλείται από τα βίντεο που ανεβάζουν πολίτες της χώρας και στα οποία ασκούν κριτική σε θέματα οικονομίας, διαφθοράς κλπ. Τη θανατική ποινή εισηγείται για τον Μοχάμεντ Μπαντιέ, αρχηγό των αιγύπτιων Αδελφών Μουσουλμάνων, και άλλα 682 μέλη της ομάδας θάνατο δικαστήριο στη Μίνια, στα νότια της χώρας.  

Ο αμερικανός δημοσιογράφος που είχε πάει στην ανατολική Ουκρανία και «συνελήφθη» από φιλορώσους ένοπλους στο Σλαβιάνσκ δημοσίευσε εικόνες που αποδεικνύουν την παρουσία ρώσων εθελοντών στις ανατολικές επαρχίες. Ο δημοσιογράφος μίλησε με ενόπλους που του έδειξαν τα ρωσικά τους διαβατήρια, αλλά είπαν ότι δεν είναι μέλη των ρωσικών δυνάμεων - ενώ ένας από αυτούς είπε πως «δεν ήταν μακριά» από την Γεωργία κατά την κρίση του 2008.

Πρώτο κόμμα είναι στις δημοσκοπήσεις το UKIP του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους Times του Λονδίνου. Ακολουθούν οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ, ενώ στην τρίτη μόλις θέση βρίσκεται το κόμμα του Κάμερον. Ο Φάρατζ καταφέρνει να «κλέβει» ακόμα και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών, ποντάροντας στην ανασφάλεια που δημιουργεί η μετάναστευση.

Οικονομία: Απώλειες κατέγραψαν οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας το 2013, με εξαίρεση το εμπόριο, όπως προκύπτει από τα ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσεως όλων των επιχειρήσεων του δείγματος εταιρειών της ICAP Databank που δημοσίευσαν ισολογισμό χρήσης 2013 μέχρι και την 11η Απριλίου 2014 και ταυτόχρονα είχαν και ισολογισμό της προηγούμενης χρήσης. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα 1.210 εταιρειών προκύπτει σημαντική μείωση των συνολικών πωλήσεων κατά 6,3%, οι οποίες και διαμορφώθηκαν σε 48,25 δισ. ευρώ περίπου το 2013.

Ωστόσο, η αδυναμία περαιτέρω περιορισμού του κόστους πωλήσεων οδήγησε σε πτώση των αντίστοιχων μικτών κερδών με πολύ εντονότερο ρυθμό (-12,9%). Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, διατηρώντας αποστάσεις από το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Τα επίπεδα των 1.220 μονάδων αποτελούν κρίσιμη τεχνική στήριξη και εάν διασπαστούν πτωτικά οι επόμενες καθοδικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.180 μονάδες, αλλά και χαμηλότερα στις 1.160 μονάδες.

Ανακοίνωση με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) εξέδωσε τη Δευτέρα η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2014 έως 31ης Οκτωβρίου 2014, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο.

Αθλητισμός: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον Ολυμπιακό σκέφτονται να κάνουν αίτημα διεξαγωγής του Σούπερ Καπ στην ΕΠΟ, κάτι που αν συμβεί θα φέρει ντέρμπι με τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό! Τα πανηγύρια του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβαν τέλος, η απογοήτευση για την απώλεια από τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να ξεχαστεί, ενώ Ατρόμητος και Αστέρας δουλεύουν... σιωπηρά.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των πλέϊ - οφ της Σούπερ Λίγκα, που οδηγούν την ομάδα που θα κατακτήσει από το... μίνι πρωτάθλημα στα προκριματικά του Champions League, μία πρόκληση που φυσικά ενδιαφέρει και τους τέσσερις τόσο για λόγους πρεστίζ αλλά και για οικονομικούς..

O Λουίς Σουάρες λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος της Premier league κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς ύστερα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας (PFA).

 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

1923: Ανοίγει τις πύλες του το Wembley.

1992: Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική».

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1908: Oscar Schindler, Γερμανός επιχειρηματίας που έσωσε 1.200 Εβραίους, κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος.

 ΘΑΝΑΤΟΙ

1945: Benito Mussolini, Ιταλός δικτάτορας που δολοφονήθηκε από συμπατριώτες του αντιφασίστες μαζί με την ερωμένη του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: