15 Απριλίου, 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ


Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι η χώρα του βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής ειδικότερα αν και τα υπόλοιπα εδάφη στις ανατολικές περιοχές αποφασίσουν ένωση με την Ρωσία! «Η περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία θα έχει σοβαρές μακροοικονομικές συνέπειες, αποσταθεροποιώντας τις τράπεζες και πιέζοντας την αξία του εθνικού προϊόντος της Ουκρανίας», δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

«Ο κύριος κίνδυνος (για την οικονομία) έχει πολιτικο-επιχειρηματικό χαρακτήρα» σημείωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας Στεπάν Κουμπίβ σε του συνέντευξη στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. «Διότι αν μετά την Κριμαία, θα είναι το Λουγκάνσκ, το Σλαβγιάνσκ, το Ντόνετσκ το Χάρκοβο και άλλες μικρές πόλεις, τότε αμέσως μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό ρευστότητας», κατέληξε.

Πολλά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ουκρανίας και οι πιο παραγωγικές γραμμές της αγροτικής ανάπτυξης στην χώρα που θεωρείται μεγάλος παραγωγός σιτηρών είναι στα ανατολικά, όπου οι ρωσόφωνοι πήραν τα όπλα και κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια. Δυστυχώς για τη χώρα, οι πράκτορες των ΗΠΑ-ΕΕ παρέσυραν τους ναζιστές και φιλοδυτικούς σε ένα πόλεμο που ήταν καταδικασμένοι να χάσουν εξαρχής ενώ τώρα τους παράτησαν χωρίς να διαφαίνεται θέληση πιο ενεργής εμπλοκής τους. Η οικονομία τους, αν απωλέσουν και τα υπόλοιπα εδάφη, θα ζει μόνο μέσω του ΔΝΤ εφόσον θα έχουν χάσει ολόκληρη την παραγωγική τους βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: