03 Απριλίου, 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ - ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

 

Εισαγγελική έρευνα με τη μορφή του επείγοντος, με αφορμή το βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ώστε να διευκρινιστεί, εφόσον γνωρίζει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες βιντεοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον κ. Κασιδιάρη.

Την ερχόμενη Τρίτη τελικά κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: