03 Απριλίου, 2014

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ"

 

"Οι Έλληνες καλούμαστε να γίνουμε μια οικογένεια. Να αγαπάμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχουν ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο "Σπίτι του Ηθοποιού". Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Φιλανθρωπικής Εταιρείας της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν το "Σπίτι του Ηθοποιού", όπου η ιδρύτρια του ιδρύματος κ. Άννα Φόνσου τους ξενάγησε στους χώρους, ενώ τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους ηθοποιούς που φιλοξενούνται εκεί και οι ίδιοι του διηγήθηκαν προσωπικά βιώματα και εμπειρίες από την πορεία τους στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε όλους δώρα με αφορμή την εορτή του Πάσχα και ευχήθηκε "καλή Ανάσταση, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία". Η κ. Φόνσου μιλώντας στον 89,5 τόνισε πως "για το "Σπίτι του Ηθοποιού" είναι μεγάλη τιμή και χαρά η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος δε μας αρνείται τίποτε και στηρίζει κάθε μας προσπάθεια", ενώ έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στον χώρο.

«Το Σπίτι του Ηθοποιού» είναι μια ιδέα της προέδρου κ. Άννας Φόνσου κι ένας τίτλος που το καθιέρωσε εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η φιλοξενία ηθοποιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αλλά και η ενεργή παρέμβαση στην πολιτιστική ζωή με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, η προώθηση με κάθε μέσο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η δημιουργία χώρων πολιτιστικής έκφρασης, η δημιουργία βιβλιοθήκης καθώς και η δημιουργία Θεάτρου του Δρόμου.

Το κτήριο που εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο στην οδό Παναθηναίων έχει διαμορφωθεί ως ξενώνας όπου φιλοξενούνται ηθοποιοί, ενώ υπάρχουν και χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής. Σε ένα δεύτερο κτήριο στον ίδιο δρόμο θα διαμορφωθεί χώρος για πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια, αλλά και δραματική σχολή και παιδικό θέατρο. Αυτήν τη στιγμή με την βοήθεια της "Αποστολής" σιτίζονται καθημερινά 25 ηθοποιοί, ενώ φιλοξενούνται στο "Σπίτι" 17. Μεταξύ αυτών πολλοί γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί, που είχαν ξεκινήσει την σταδιοδρομία τους στα λεγόμενα θεατρικά μπουλούκια.

Στην αποψινή εκδήλωση το "παρών" έδωσαν αρκετοί ηθοποιοί, όπως οι Νίκος Βερλέκης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Καίτη Φίνου, Θέμης Μάνεσης, Γιάννης Βόγλης, Μάγδα Τσαγγάνη, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργης Τσαμπουράκης, Βαγγέλης Κομματάς, γνωστός ως Κατσουλίνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: