27 Απριλίου, 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Το νέο γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, κληρικών και λαϊκών.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Μητροπολίτης Μαντινείας δήλωσε συγκινημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου καθώς, όπως είπε, "το 2010 είχε θεμελιώσει το ίδρυμα και σήμερα το εγκαινιάζει και το παραδίδουμε στη διακονία του λαού". Αναφέρθηκε στην ιστορία και στην πορεία δημιουργίας του γηροκομείου και στην στήριξη του κ. Τατούλη από την εποχή που ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού μέχρι και σήμερα που είναι Περιφερειάρχης

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στο έργο της περιφέρειας και επεσήμανε πως "επενδύουμε σε νέες κοινωνικές δομές, ως απάντηση στην αποδόμηση των εργαλείων κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, λόγω της οικονομικής κρίσης, και επιδιώκουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας με την Εκκλησία, για να αναπτύξουμε το σχέδιό μας για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου". Ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του γηροκομείου με την διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού. 


Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αυτών που είναι αποτελέσματα καλής συνεργασίας τονίζοντας πως "καλούμαστε να συνεργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον. Με καλή συνεργασία και αγάπη θα μπορέσουμε να δημιουργούμε γηροκομεία, νοσοκομεία και κέντρα νεότητας. Άλλωστε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συνεργασία. Δεν πρέπει να χάνουμε ευκαιρίες". Απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους πολιτικούς ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "αυτός που θέλει να είναι άρχων, πρέπει να μάθει να είναι αρχόμενος." Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Ιωάννης Μαρνέρης χαρακτήρισε το νέο Γηροκομείο Λεωνιδίου "δώρο Θεού" για την περιοχή, το οποίο οραματίστηκε ο Μητροπολίτης και σήμερα παραδίδεται στους πολίτες της Τσακωνιάς και της Κυνουρίας

Το νέο υπερσύγχρονο γηροκομείο της Μητρόπολης Μαντινείας στο Λεωνίδιο "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ" έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 50 υπερήλικους που έχουν ανάγκη από φροντίδα, αλλά θα λειτουργεί και μονάδα ασθενών χρόνιων παθήσεων. Το κέντρο στήριξης περιλαμβάνει ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα. Υπάρχει εντός παρεκκλήσιο του Αγίου Λεωνίδου, όπως επίσης φυσικοθεραπευτήριο, πισίνα ιαματικού χαρακτήρα- ειδικά λουτρά, ιατρείο, μαγειρείο, τραπεζαρία, γραφεία, υποδομές με βοηθητικούς χώρους. Η Μονάδα οικοδομήθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καρυάς Κυνουρίας και είναι Ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: