15 Μαρτίου, 2014

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 
Κοντά στη διαδικασία του πάρε-δώσε, δήλωσε ότι έφθασαν με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι. Υστερα από δυόμισι ώρες συνομιλίες, ο κ. Οζερσάι είπε ότι κατά τη συνάντηση έδωσε γραπτώς τις απόψεις της τουρκικής πλευράς ενώ συζήτησαν την εκλογή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε και το περιουσιακό κι ότι και οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους ευαισθησίες στο θέμα αυτό, στο οποίο πρέπει να δεχθούν τις κύριες παραμέτρους του ΟΗΕ ώστε να υπάρχει πρόοδος.  Όπως ανέφερε ο κ. Οζερσάι, το περιουσιακό θα επηρεάσει κόσμο, προσθέτοντας ότι η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος έλαβε υπόψη «την προστασία της διζωνικότητας», κατά την έκφρασή του.

«Αν ρωτάτε αν υπάρχει συναίνεση για τα θέματα αυτά, υπάρχει συναίνεση για την επίλυση κάποιων βασικών σημείων όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν υπήρχε πλήρης συναίνεση για τα θέματα αυτά, το κυπριακό πρόβλημα θα είχε ήδη λυθεί», είπε. Ανακοινώνοντας απόφαση του ΟΗΕ να συνεχίσουν τις συναντήσεις με πήγαινε-έλα, είπε ότι οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου το πρωί της 24ης Μαρτίου. Είπε, επίσης, ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες αυτή την εβδομάδα για τη συνάντηση των ηγετών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: