06 Φεβρουαρίου, 2014

ΒΑΓΔΑΤΗ: ΤΟΥΣ 33 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ


Βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη, μεταξύ αυτών τρεις κοντά στην ισχυρά επιτηρούμενη Πράσινη Ζώνη και το υπουργείο Εξωτερικών, κόστισαν τη ζωή συνολικά σε 33 ανθρώπους την Τετάρτη. Οι επιθέσεις, οι οποίες τραυμάτισαν και δεκάδες άλλους, συνέβησαν ταυτόχρονα με τις μάχες τις οποίες δίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας στη δυτική επαρχία Ανμπάρ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ακραία τζιχαντιστική οργάνωση η οποία έχει καταλύσει τις αρχές σε σειρά περιοχών.

Διπλωμάτες έχουν, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική,  παροτρύνει την κατά κύριο λόγο σιιτική κυβέρνηση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι Αλ Μαλίκι να τείνει χείρα συνεργασίας στους μειονοτικούς σουνίτες για να στερήσει από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις από μια μαζική βάση, ωστόσο ο τελευταίος έχει υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή ενόψει και των επερχόμενων εκλογών, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μία από τις επιθέσεις της Τετάρτης ήταν επίθεση αυτοκτονίας σε περιοχή στην οποία συμβιώνουν σιίτες και σουνίτες στη Βαγδάτη, σε περιοχή κοντά στο κοινοβούλιο, την πρωθυπουργική κατοικία, καθώς και κοντά στις πρεσβείες ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: