25 Ιανουαρίου, 2014

ΣΟΚ! TΑ «GOLDEN BOYS» ΤΟΥ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ...ΗΡΩΕΣ!


«Οι νέοι ήρωες της Ελλάδας δεν είναι Έλληνες αλλά οι ξένοι της ομάδας του Ράιχενμπαχ», σύμφωνα με εκτενές αφιέρωμα στο χθεσινό τεύχος του γερμανικού οικονομικού περιοδικού «Capital». Οι συντάκτες του περιοδικού παρακολούθησαν επί ημέρες τις δραστηριότητες της στρατιάς συμβούλων της περίφημης ομάδας δράσης («Task Force») της Κομισιόν για την Ελλάδα και γράφουν ύμνους για την «προσφορά» των Γερμανών, των Ολλανδών και των Γάλλων αξιωματούχων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι είναι αυτοί που αλλάζουν την Ελλάδα, καθώς ηγούνται των προσπαθειών για σειρά μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η φορολογία, η υγεία, το Εθνικό Κτηματολόγιο κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δράση των Γερμανών «ειδικών», οι οποίοι κατά το περιοδικό εργάζονται νυχθημερόν για την «ανάσταση» της χώρας μας.

Η «Task Force» υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ απασχολεί σήμερα ντουζίνες ακριβοπληρωμένων συμβούλων και κυρίως στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και πολλούς συνταξιούχους όπως ο κ. Ράιχενμπαχ...), που για κάποιους έχουν έρθει για διακοπές στην Αθήνα. Κόντρα στους ύμνους του γερμανικού περιοδικού, η αποτελεσματικότητα της «Task Force» αμφισβητείται.

Στο εκτενές αφιέρωμα του «Capital» παρουσιάζονται στελέχη που κατά το γερμανικό περιοδικό είναι εμπειρογνώμονες με διεθνή εμπειρία στον κλάδο τους, όπως ο Ολλανδός Ρικ Βάουτερς που συντονίζει τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, ο Γάλλος Κλοντ Βέντλινγκ, που επιβλέπει την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών, η Γερμανίδα Μαρίνα Χορν, που ασχολείται με τις αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η εμπειρία του Ρικ Βάουτερς με το Εθνικό Κτηματολόγιο (που παρά τις εξαγγελίες βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο). Στο ρεπορτάζ του «Capital» επισημαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει Κτηματολόγιο αν και πέρασαν 184 χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: