08 Ιανουαρίου, 2014

ΑΦΙΧΘΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

 
Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή έφθασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αθήνα. Στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

 Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ευλόγησε τους αρχιερείς που τον υποδέχθηκαν και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει κάθε φορά η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα. ''Παναγιώτατε ζητούμε τις προσευχές σας για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα φιλόφρονα λόγια του και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε στο αεροδρόμιο. ''Αυτή η προεδρία της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η οποία συμπίπτει σε μια δύσκολη συγκυρία της χώρας και προσωπικά είμαι ευγνώμων στο κ. Πρωθυπουργό που με προσεκάλεσε τιμητικά'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.''Η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων'', υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: