22 Ιανουαρίου, 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο κράτος, πογκρόμ διώξεων "φιλομνημονιακών δημοσίων υπαλλήλων" και πραξικόπημα για "την ανατροπή του πυρήνα της ηγεσίας" στη Δικαιοσύνη, στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας προαναγγέλλει, σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημήτρης Μπελαντής». Αυτά έγραφε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα μας για τις εξωπραγματικές και επικίνδυνες θέσεις σεβαστής μερίδας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εκφράζει ο κ. Μπελαντής. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις απόψεις του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ετερόκλητου μορφώματος του κ. Τσίπρα θα απορήσει. Εχει μπροστά του απόσπασμα από μυθιστόρημα πολιτικού θρίλερ ή προγραμματικές θέσεις για τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας; Δυστυχώς η απάντηση που ευσταθεί είναι η δεύτερη.

 Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα, τους καιρούς και τις ανάγκες του λαού μας, φιλοδοξούν να κυβερνήσουν - βυθίζοντας το έθνος μας στο θολό έρεβος που κυριαρχεί στους συγχυσμένους νόες τους. Δεν είναι εξαίρεση ή μεμονωμένο περιστατικό η «διακήρυξη» του κ. Μπελαντή, αλλά κανόνας στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδεοληψίες αυτού του είδους δεν είναι συγκυριακοί, προεκλογικοί μανδύες που φορούν για να εντυπωσιάσουν, αλλά κανονικός τρόπος ζωής και «πνευματικά» εργαλεία αυτοπροσδιορισμού και συγκρότησης της προσωπικότητας των μπροστάρηδων της «μαχόμενης» ή «ανανεωτικής» Αριστεράς. Στελέχη όπως ο προαναφερθείς αποτέλεσαν τον βατήρα πάνω στον οποίο πάτησε ο Αλέξης Τσίπρας για να φτάσει να ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Συμβολίζουν το καταφανές έλλειμμα παιδείας που ταλανίζει τον κ. Τσίπρα, την ημιμάθεια και την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζει την πολιτική διαδικασία.

Μπορεί όλα τούτα να στερούνται σοβαρότητας, αλλά τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά σοβαρά (και δυσμενή πέραν πάσης περιγραφής), αν κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κακός για συζητήσεις καφενειακού (ή λυκειακού) τύπου, αλλά η διακυβέρνηση μιας χώρας απαιτεί πολύ περισσότερα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: