02 Δεκεμβρίου, 2013

ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


Στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου τιμήθηκαν οι ενορίες και το γενικό φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής για τις συντονισμένες δράσεις που επιχειρούν σε τακτά διαστήματα, με σκοπό τη συγκέντρωση αίματος σε όσους το έχουν ανάγκη. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, το σώμα της Πυροσβεστικής οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, στην κάτω Κηφισιά, συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά – Aids – Αιμοδοσία». Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου τίμησε με ειδική πλακέτα τον Μακαριώτατο και εξήρε τη σημαντική προσφορά της Αρχιεπισκοπής στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο χαιρετισμό του δήλωσε αληθινά εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που συνάντησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία κι ευχήθηκε στους δόκιμους αξιωματικούς «όλες οι αρετές της νιότης τους να γίνουν γόνιμες κι αληθινά καρποφόρες για το καλό του τόπου». Στη συζήτηση έγινε φανερό από τους ομιλητές που είχαν προσκληθεί, ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών ουσιών γίνονται φορείς του θανατηφόρου ιού. Ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης, με την ιδιότητα που έχει ως μέλος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω στην Ανάσταση, γιατί τη ζω. Βλέπω ανθρώπους που αλλάζουν πραγματικά, στέκονται ξανά στα πόδια τους».

Ενημέρωσε συνοπτικά το κοινό για τη δράση του ΚΕΘΕΑ κι εξέφρασε τον προβληματισμό του, γιατί η φτώχεια που πλήττει όλο και πιο πολλούς συμπολίτες μας συνδέεται με την παραβατικότητα και την απουσία προφύλαξης. Την ίδια προβληματική έδειξε να συμμερίζεται ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος κ. Π. Γαργαλιάνος, που παρέθεσε σημαντικά στοιχεία των τελευταίων ετών που δείχνουν εύληπτα τη σχέση χρηστών με τον ιό του AIDS.

Αντίστοιχα, ο κ. Κ. Σταμούλης, Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αναφέρθηκε στα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας, που συνιστά «μέτρο πολιτισμού» και αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Η συζήτηση και η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρχιεπίσκοπο αποτέλεσαν προπομπό της αυριανής εθελοντικής αιμοδοσίας (3 Δεκεμβρίου), που διενεργεί η Πυροσβεστική Ακαδημία στην οδό Μάτσα 32, στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: