02 Δεκεμβρίου, 2013

ΣΤΟΥΣ 70 ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.
  
Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.
 
Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο εκτροχιασμός του τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή του Μπρονξ των ΗΠΑ που έλαβε χώρα την Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, συνδέεται με τον εκτροχιασμό ενός τρένου που συνέβη στην ίδια τοποθεσία τον Ιούλιο, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός.

«Θα εξετάσουμε και αυτή την περίπτωση, αλλά στην προκειμένη φάση δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται», δήλωσε ο Ερλ Γούινερ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, την Κυριακή το βράδυ.

Ο Γούινερ δήλωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 7-10 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: