07 Δεκεμβρίου, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ


Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωΐ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στα Ναυπηγεία Σύρου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο Πρόεδρος του εργατικού Κέντρου μεταξύ άλλων είπε στον Αρχιεπίσκοπο:«Εσείς που μιλάτε στον πρωθυπουργό, σηκώστε το τηλέφωνο και πείτε του κάτι… Κάντε μια παρέμβαση γιατί μας παιδεύουν».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απήντησεΘα κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε. Όχι επειδή μας το είπατε αλλά γιατί μπορούμε» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος συμπλήρωσε πως «Η εποχή μας θέλει την Εκκλησία να βγει από τους τοίχους. Από την μια πρέπει να έχουμε υπομονή και από την άλλη επιμονή». Για μια ακόμη φορά ο Μακαριώτατος επανέλαβε την θέση ότι «πρώτα πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και μετά στις ξένες».

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου σημείωσε στον Αρχιεπίσκοπο πως το βασικό πρόβλημα είναι η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ναυπηγείου και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η εγγυητική επιστολή που πρέπει να εκδοθεί από συγκεκριμένη τράπεζα.

«Ευτυχώς ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει την δυνατότητα να του μεταφέρουμε τα προβλήματα. Όχι μόνο ο συγκεκριμένος αλλά ο εκάστοτε. Όχι μόνο να το πούμε αλλά να επιμείνουμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος που συμπλήρωσε ότι «όπου άλλου μπορούμε να μεσολαβήσουμε θα το κάνουμε με αγάπη».

Ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του και για τις προσπάθειες που θα κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: