02 Δεκεμβρίου, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ!

 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες, από τις βαρύγδουπες δηλώσεις κάποιων Ιεραρχών, όπως του Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σισανίου κ. Παύλου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ξεκίνησαν οι κατά τ’ άλλα σεβαστοί Ιεράρχες, με τις δηλώσεις τους για το Κόμμα της Χρυσής Αυγής και σήμερα ο εις εξ’ αυτών Ιεράρχης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απειλεί μέσα από την Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως που υπηρετεί, με την ποινή του Αφορισμού τους Βουλευτάς της Περιφερείας του, ότι θα τους αφορίσει εάν ψηφίσουν την Τροπολογία για το Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, από την αρχή και εμείς δεν συμφωνούμε με το θανάσιμο αμάρτημα του κιναιδισμού αλλά, άλλο πράγμα δεν συμφωνώ και άλλο πράγμα να τους κράζω. Ο Χριστός θα έπρεπε να γνωρίζουν, οι σεβαστοί Ιεράρχες είπε γι’ αυτές τις καταστάσεις: α) Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε και β) ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω και μην πουν ότι είπε και το ουαί του σκανδάλου, διότι για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει πρώτα αυτοί που κάνουν τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις να κοιτάξουν δίπλα τους και όταν εξαλείψουν τους δίπλα τους τότε να ομιλούν με παρρησία.

Εξάλλου πότε η κοινωνική ομάδα των ομοφυλοφίλων ασχολήθηκε ή ύβρισε την Εκκλησία εάν πρωτίστως δεν προκληθούν από κάποιες άκαιρες δηλώσεις και Ανακοινωθέντα κάποιων Μητροπολιτών; Δυστυχώς οι υβρίζοντες Ιεράρχες έχουν ξεχάσει παντελώς την Αποστολή τους και τα λένε και τα γράφουν προς χάριν εντυπωσιασμού, για να δείξουν ότι είναι ακαινοτόμητοι και πολυδιαβασμένοι, πιστεύοντας πως έτσι κάποια στιγμή θα είναι ένας απ’ αυτούς ο Πρώτος στο σώμα της Ιεραρχίας.

Εδώ θα θυμίσουμε στους επιλήσμονες Ιεράρχες τι έχει πει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του στην Εφημερίδα Επενδυτής για όλα τα στρώματα της κοινωνίας:

“Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχουμε αυξημένο χρέος να είμαστε με τα έργα και τα λόγια μας γνήσιοι εκφραστές της σωστικής αλήθειας του Ευαγγελίου, όπως μας τη δίδαξαν ο Ιησούς Χριστός και οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Τούτο συνεπάγεται ότι οφείλουμε να καλλιεργούμε την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, χρώματος ή όποιων άλλων στοιχείων, τα οποία, εντέλει, προάγουν τα μίση, τις έριδες και την απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου.

Το μεγάλο στοίχημα της παρουσίας της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης στον σύγχρονο κόσμο είναι να αποδείξει εμπράκτως πως δεν είναι μία εκ των θρησκειών, που άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως κατηγορούνται ότι καλλιεργούν τη διχόνοια, τον θρησκευτικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία, αλλά ότι είναι η Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή ένας τρόπος ζωής που ενώνει τους ανθρώπους και κάνει φανερό και χειροπιαστό το γεγονός ότι ο Θεός αγάπη εστί”.    

Πως είναι δυνατόν λοιπόν με βαρύγδουπες δηλώσεις μίσους να φέρεις κάποιον στον ίσο δρόμο; Δεν θυμούνται αυτοί οι Ιεράρχες την Ευχή που διαβάζουν στην Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου όπου μεταξύ άλλων λέει:… Τους εσκορπισμένους επισυνάγαγε, τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία Σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα ανακοινωθέντα και ας βγάλουν από την φαρέτρα τους Αφορισμούς τους, τα αναθέματα, τους μύδρους και τις ακοινωνησίες κάποιοι νεόκοποι Μητροπολίτες, διότι δεν ωφελούν. Οι ναοί της Επαρχίας που έχουν κληρωθεί να υπηρετήσουν δεν είναι κτήμα τους, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν τι γράφουν και τι λέγουν από το Άγιο Βήμα, οι Ναοί ανήκουν στον λαό σε αυτό τον λαό που μπορεί να είναι αμαρτωλός, πόρνος, μοιχός, ασεβής, αλλά είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και για τους αμαρτωλούς θα έπρεπε να γνωρίζουν οι εν λόγω Μητροπολίτες, υπάρχει και η Μετάνοια αν δεν την έχουν ξεχάσει.


Οι ως άνω Ιεράρχες εάν θέλουν να στέκονται στο γράμμα του νόμου τίμια, θα έπρεπε να σταθούν τίμια και στα Πορίσματα που συνέταξαν, για την αθώωση κάποιων Προκατόχων τους για το γνωστό κουσούρι και όχι όπου μας βολεύει να εξαπολύουμε μύδρους κατά πάντων, διότι έτσι αποδεικνύεται ότι στερούνται της αγάπης για κάθε άνθρωπο, όποιος και εάν είναι αυτός.

Ο Ιεράρχης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με μια βαρύγδουπη δήλωσή του μέσα από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως 28/11/2013, με τίτλο: «Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε κατάματα την επερχόμενη ανατροπή» ερωτά τον Αρχιεπίσκοπο ποια ήταν η κινητοποίηση από την μεριά του που έκανε μετά από αυτά που συζητήσανε στην τελευταία Ιεραρχία του Οκτωβρίου. Ο κ. Νικόλαος τι έκανε; Δεν γνωρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος πράττει ότι τον εξουσιοδοτήσει η Ιεραρχία; και εν πάση περιπτώσει έξι χρόνια τώρα δεν έχει καταλάβει ότι λειτουργεί το Συνοδικό Σύστημα;

Εξάλλου ο Μακαριώτατος το έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν αναμιγνύεται στα πολιτικά θέματα, θυμίζω στον κ. Νικόλαο την δήλωση που είχε κάνει στην Σάμο ο Αρχιεπίσκοπος 9/8/2009, όπου ερωτηθείς τι έχει να δηλώσει για τα έργα της Κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «…..Δεν έχουμε λόγο στα πολιτικά αλλά έχουμε ρόλο».

Θα θυμίσω επίσης στον κ. Νικόλαο, τι είχε γράψει  μεταξύ άλλων στην αφιέρωση ο θείος του Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Α’ στο βιβλίο του «ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» που απέστειλε στο φίλο του Αλέξανδρο Παπαδερό που έψαχνε τον Αρχιεπίσκοπο το βράδυ της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου. Έγραψε τότε στην αφιέρωση ο θείος σας κ. Νικόλαε «…..Το βράδυ εκείνο απουσίαζα από την Αθήνα που με αναζητούσες. Και αν ήμουν όμως εκεί και άκουγα την έκκλησή σου, δεν θα έκανα τίποτε, επειδή πίστευα και πάντοτε πιστεύω, ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να αναμιγνύεται στην πολιτική.»!

Στώμεν καλώς λοιπόν κ. Νικόλαε και σεβαστοί Ιεράρχαι.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: