11 Δεκεμβρίου, 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Εσπερίδα με θέμα "Επιστήμη και Εκκλησία. Αλληλοεπιδράσεις και διάδραση στον πολίτη και στην καθημερινότητά του" πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.  Την εσπερίδα διοργάνωσε ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) και η Ενοριακή Ένωση Επιστημόνων Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιούπολης (ΕΕΕ). Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Ηλιούπολης, Τοπικών Φορέων, κληρικοί και λαϊκοι.

Η πρώτη εισήγηση του Καθηγητή Πατερικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, είχε θέμα τη σχέση Θρησκείας και Επιστήμης. Στη συνέχεια ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός, ανέπτυξε την εισήγηση με θέμα "Πως λειτούργησε στην εξέλιξη της Επιστήμης και στη διάδοση της Θρησκείας η αλληλεπίδραση μεταξύ τους". Η τρίτη εισήγηση ανήκε στον Καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Κορναράκη, με θέμα: Η διάδραση της σχέσης Θρησκείας και Επιστήμης στην καθημερινότητα του πολίτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ειδική παρέμβαση της Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράς Σπηλιοπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, Θεόδωρος Γεωργάκης, ενώ την παρουσίασε η Δικηγόρος και Ιδρυτικό μέλος του Ο.Π.Σ.Α κ. Άννα Παπαϊακώβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: