11 Δεκεμβρίου, 2013

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ


Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων ελήφθη, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, για την ανακήρυξή του σε  Επίτιμο Δημότη του Δήμου και της πόλης των Καλαβρύτων του Μακαριωτάτου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, έχει γνωρίσει, με σχετική επιστολή του, στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, ότι θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, για να τιμήσει τη μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα γερμανικά – ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις επετειακές εκδηλώσεις του δήμου για τα 70 χρόνια, από το Ολοκαύτωμα της 13-12-1943.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων θα τον ανακηρύξει ομόφωνα επίτιμο δημότη Καλαβρύτων λαμβάνοντας, υπόψη του, μεταξύ άλλων: Τη θεσμική του ιδιότητα ως επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και την τιμή που περικλείει η επίσκεψή του αυτή, στα Καλάβρυτα και στους Καλαβρυτινούς, το σημαντικό, πλούσιο και αξιέπαινο θρησκευτικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, φιλοπεριβαλλοντικό και συγγραφικό έργο του, καθώς και τις σύγχρονες και προοδευτικές θέσεις που εκφράζει, σ’ όλους τους τομείς, στα πλαίσια της χριστιανικής ορθόδοξης διδασκαλίας, αλλά και για τον απλό, λιτό, ήρεμο παιδαγωγικό και καθαρά θρησκειολογικό τρόπο, που τις εκφράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: