03 Νοεμβρίου, 2013

ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΗΝ κ. ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Σε μια συγκινητική τελετή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος τίμησε σήμερα στην Κύπρο την γυναίκα που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την πράξη της.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας που βρίσκεται στην Κύπρο για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, απένειμε το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης στην Κύπρια κα. Μαρία Χρυσοστόμου για την απόφαση της να χαρίσει στην Ελλάδα ένα οικογενειακό της κειμήλιο.

Στο πρόσωπο της τιμώ όλους τους Κύπριους, είπε ο Αρχιεπίσκοπος που τόνισε πως η κίνηση της κας. Χρυσοστόμου ξεχώρισε αφού έδωσε υπέρ της Ελλάδας τα τελευταία ασημένια κουτάλια που είχε από την προίκα της.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης πως η κίνηση της αυτή του θύμισε τις αντίστοιχες ενέργειες που έκαναν οι γυναίκες της Θήβας και της Λιβαδειάς όταν την εποχή της εισβολής στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος έβγαζε πύρινους λόγους υπέρ του αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο Μακαριώτατος τίμησε  την κυρία Μαρούλα Χρυσοστόμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας προς τον κυπριακό λαό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στα συσσίτια της Εκκλησίας.

Η κυρία Χρυσοστόμου είχε χαρίσει κατά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τα συσσίτια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "τη μοναδική της προίκα" όπως είχε πει τότε στον ιερέα του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Λευκωσία, έξι ασημένια κουταλάκια που της είχαν χαρίσει η μητέρα της που προηγουμένως είχε η γιαγιά της.

 
 Ήταν η μοναδική περιουσία η κυρία Χρυσοστόμου που ερχόταν από τα Κατεχόμενα και τα πρόσφερε για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: