04 Οκτωβρίου, 2013

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ


Θλίψη στους ανά τον κόσμο φίλους του Αγίου Όρους έχει προκαλέσει η χθεσινή είδηση της εκδημίας του Ηγουμένου της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου.

Η είδηση της εκδημίας του Ηγουμένου από το Νοσοκομείο Σερρών μεταδόθηκε αστραπιαία μέσω των κοινωνικών δικτύων ενώ πολλοί έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να μεταβούν στο Άγιον Όρος προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία που θα γίνει αύριο Σάββατο στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές Αγίου Όρους και να απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Ο εκλιπών, κατά κόσμον Χρήστος Κατσουλιέρης, γεννήθηκε πριν από 77 χρόνια στο Χαλάνδρι. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε Διάκονος και ένα χρόνο αργότερα Ιερέας από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Ιάκωβο. Υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία. Υπήρξε απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Άγιον Όρος διακόνησε στο Κελί του ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μονής Σίμωνος Πέτρας και το 2005 με απόφαση της Διπλής Συνάξεως του Αγίου Όρους υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου εξελέγη Ηγούμενος της νέας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: