29 Οκτωβρίου, 2013

ΑΦΙΧΘΗ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Στις 16:30 το απόγευμα αφίχθη στον δίαυλο του αεροδρομίου Λάρνακας το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας έγινε με τιμές αρχηγού κράτους ενώ κατά την μεταφορά της από το στρατιωτικό αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα επισήμων όπου μεταφέρθηκε, τμήμα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές ενώ υπήρχε στρωμένο κόκκινο χαλί.

Την Τίμια Κάρα μετέφεραν στην Κύπρο οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Μαντινείας Αλέξανδρος, ενώ στο αεροδρόμιο την υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου καθώς και οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Κιτίου Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Η Τίμια Κάρα ακολούθως μεταφέρθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου και θα παραμείνει για μία εβδομάδα προτού αναχωρήσει, από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Πάφου, κατόπιν διευθετήσεως. Από τις 18:00, πραγματοποιείται στη Λευκωσία η τελετή άφιξης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στόχος της μεταφοράς της Τίμιας Κάρας στην Κύπρο είναι η τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος, αλλά και η οικονομική ενίσχυση της αναστύλωσης της κατεχόμενης Μονής Αποστόλου Ανδρέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: