25 Οκτωβρίου, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Τη δυνατότητα διάθεσης πολύτιμου υγειονομικού υλικού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας συζήτησαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής ο Μακαριώτατος με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η βοήθεια αφορά μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, που συγκεντρώθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και απεστάλη σε πέντε κοντέινερ ως επιστέγασμα των προσπαθειών του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου να ευαισθητοποιήσει την ελληνική ομογένεια.

Ικανοποιημένος ο κ. Γεωργιάδης από την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου δήλωσε στο τέλος της συνάντησης: «Συναντηθήκαμε με τον Μακαριώτατο για να οργανώσουμε τη διάθεση της δωρεάς υγειονομικού υλικού στους εμπερίστατους αδελφούς μας. Σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο Αρχιεπίσκοπος στέκεται πολύτιμος αρωγός του Υπουργείου και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ήρθα να πάρω ευλογία και να ενημερωθώ για το κοινωνικό δίκτυο της Εκκλησίας, με το οποίο έχουμε και θα αναπτύξουμε περεταίρω τρόπους συνεργασίας». Το παρών στη συνάντηση έδωσαν και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας με τη σύμβουλο και συντονίστρια προγραμμάτων της IOCC (Διεθνή Ορθόδοξη Χριστιανική Οργάνωση Αλληλεγγύης) που συνεργάζονται για την άμεση και αποτελεσματική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε στο ραδιόφωνο του 89,5 ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να οργανωθεί η διάθεση του υγειονομικού υλικού. Αντίστοιχα, η κ. Κατσιβελάκη ανέφερε ότι θα δοθεί συνέχεια με σημαντική επισιτιστική βοήθεια, αλλά και με πετρέλαιο θέρμανσης στους κατοίκους της Αθήνας μέσω της «Αποστολής» και των ενοριών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: