25 Οκτωβρίου, 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΙΜΑΤΙΟ" Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α.



Τα εγκαίνια του νέου χώρου της κοινωνικής δομής διανομής ρουχισμού "Ιμάτιο" τελέστηκαν χθες το απόγευμα  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η νέα κοινωνική δομή διανομής ρούχων "Ιμάτιο" λειτουργεί υπό την ευθύνη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επί της οδού Σαρρή 30, στην περιοχή του Ψυρρή. Παρ' όλα αυτά, το "Ιμάτιο" έχει μια ιστορία 14 ετών. 

Δημιουργήθηκε με την ονομασία "Ταβιθά" το 1999 στην οδό Ακομινάτου 23, στην πλατεία Καραισκάκη. Όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε ενδεείς συνανθρώπους μας να προμηθεύονται δωρεάν ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα. Όμως, η οικονομική και κοινωνική κρίση που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οδήγησε στην απόφαση μιας ουσιαστικής αναβάθμισης της συγκεκριμένης δομής και για τον σκοπό αυτό επελέγη ένας καινούργιος χώρος, πιο ευρύχωρος και λειτουργικός. 

Το υλικό που υπάρχει στο "Ιμάτιο" προέρχεται από τις προσφορές ανθρώπων, εταιριών, αλλά και από οργανωμένες πρωτοβουλίες ενοριών.



Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ Ιωάννης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γαβριήλ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκοτζαμάνη, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο Γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού "Αποστολή" κ. Κωστής Δήμτσας, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθήνων κ. Μαίρη Πίνη, καθώς και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας, τόνισε:"Η φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας δεν ασκείται κυρίως κεντρικά. Ασκείται κυρίως και κατ' εξοχήν σε επίπεδο της ενορίας και δεν ασκείται κυρίως μαζικά. Αλλά ασκείται σε επίπεδο προσωπικό". 

Ακολούθως, ο Διευθυντής Οικονομικών του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, υπογράμμισε "Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δεν αποτελεί μίαν ακόμη μορφή κοινωνικού ακτιβισμού, αλλά προκύπτει ως ανάγκη προσφοράς από την ίδια την αυτοσυνειδησία της ως σώματος Χριστού και την πεποίθησή Της ότι στο κοινωνικό κακό καθρεφτίζεται η παρατεινόμενη αγωνία Του Χριστού που ακόμα και σήμερα υποφέρει στα πρόσωπα των αδελφών του".

Τέλος, ο Μακαριώτατος, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της νέας κοινωνικής δομής διανομής ρουχισμού "Ιμάτιο", εξερχόμενος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: "Είναι μια μικρή προσπάθεια παράλληλα με όλες τις άλλες προσπάθειες που γίνονται για να βοηθήσουμε και να ξεκουράσουμε λίγο τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας. Από την πλευρά μας, αυξάνονται και πρέπει να αυξάνονται οι προσπάθειες, αλλά πιστεύω ότι γρήγορα θα έρθει ο καιρός που δεν θα τα χρειαζόμαστε όλα αυτά".








Δεν υπάρχουν σχόλια: