05 Σεπτεμβρίου, 2013

ΙΔΡΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΛΒΟ


Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει ένα νέο λουκέτο τύπου ΕΡΤ και δείχνει πως είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί με την Τρόικα προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην μπει λουκέτο σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ. Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε για το θέμα: «Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τρόικα είναι ότι αυτό που προτείνουμε εμείς, δηλαδή η εκκαθάριση εν λειτουργία σε ένα βάθος πέντε ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο Δημόσιο από ότι η πτώχευση. Αυτό. Είναι απλό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αποκλείει κλείσιμο και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. «Εμείς θα το προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα, γιατί πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν αξία». Οι φωτιές που άναψε στην κυβέρνηση το τελεσίγραφο της Τρόικα για άμεσο κλείσιμο των ζημιογόνων εταιρειών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ προκάλεσε έκρηξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη Βουλή οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ανέβηκαν σχετικά με το μέλλον των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τρόικα θέλει να καταργήσουμε τα πάντα και να 
μην μείνει τίποτε όρθιο

«Ο τρόπος με τον οποίον τίθεται το ζήτημα είναι προκλητικός και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και διερωτήθηκε «Τι θέλουνε λοιπόν; Να καταργήσουμε τα πάντα και να μην μείνει τίποτε όρθιο;». Ο κ. Κουρουμπλής αντιπρότεινε αλλαγές στη λειτουργία των εταιρειών, («να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση και στελέχωση») και υποστήριξε πως «αν η ΕΑΒ στελεχωθεί με προσωπικό από τα ΤΕΙ της Χαλκίδας, μπορεί να γίνει και κερδοφόρα επιχείρηση και να υπάρξει ανάπτυξη- αν για παράδειγμα τους ανατεθεί η κατασκευή απορριμματοφόρων».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Τόμσεν κυβερνά αυτήν τη χώρα

«Ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; Δεν κυβερνάμε εμείς, αλλά ο κ. Τόμσεν» σχολίασε για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Γ.Ντάβρης, ενώ ο Σπ.Χαλβατζής του ΚΚΕ υποστήριξε πως «η ΠΥΡΚΑΛ σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας- αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη πολιτική και μια άλλη εξουσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: