22 Σεπτεμβρίου, 2013

ΤΟ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ» ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Ασμουσεν επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε επαφές με την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης. Σ' αυτή την επίσκεψη τον ακολούθησαν κατά πόδας δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», οι οποίοι κατέγραψαν τις κινήσεις, τα αποτελέσματα των συνομιλιών και τις απόψεις του. Στο άρθρο που δημοσίευσε η «Die Zeit» διαβάζουμε: «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Ασμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Συνομίλησαν για το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, αλλά ο Ασμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε! Ακουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures” είπε. Για τον Ασμουσεν αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της “παλιάς Ελλάδας”. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».

Όποιος εχέφρων άνθρωπος -είτε είναι Έλληνας είτε όχι- διάβασε τα παραπάνω και δεν θορυβήθηκε από την εγκληματική «ελαφρότητα» της αποδοθείσας στον κ. Βενιζέλο πρότασης για... μαγείρεμα του ελλείμματος, τότε μάλλον αισθάνεται καλυμμένος από τη δήλωση διάψευσης που δημοσιοποίησε το γραφείο του ασυγκράτητου αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της συγκυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε το δημοσίευμα με τα ακόλουθα: «Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Die Zeit” που αναφέρεται -στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. Γ. Ασμουσεν- στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας κατά την πρόσφατη (22/8/2013) συνάντησή μας στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές».

Με το σύνηθες ναπολεόντειο ύφος του, ο βουλιμικός για εξουσία ηγετίσκος του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ απείλησε να... επανέλθει στο ζήτημα: «Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Ασμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω». Δυστυχώς, η κάκιστη έξωθεν μαρτυρία του ανδρός μάς υποχρεώνει να έχουμε πολλές επιφυλάξεις για το «αναληθές» δημοσίευμα-βόμβα της γερμανικής εφημερίδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: