20 Αυγούστου, 2013

ΣΥΡΙΑ:ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ


Αντιπρόσωποι της Ρωσίας και των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη για να συζητήσουν σχετικά με την προετοιμασία της διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γκενάντι Γκατίλοφ. «Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στη Χάγη», δήλωσε ο Γκατίλοφ, μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Στην ίδια ρωσοαμερικανική σύνοδο θα συμμετάσχει και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Itar-Tass. Ούτε ο Γκατίλοφ, ούτε και η διπλωματική πηγή ήσαν σε θέση να διευκρινίσουν ποιοι θα είναι οι αντιπρόσωποι που θα συμμετάσχουν στη ρωσοαμερικανική σύνοδο εκατέρωθεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γκατίλοφ είχε δηλώσει πως η συνδιάσκεψη, γνωστή και ως ‘Γενεύη 2’ — στόχος της οποίας είναι να επιτύχει να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η συριακή κυβέρνηση κι η αντιπολίτευση — δεν πρόκειται να διεξαχθεί πριν από τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: