10 Αυγούστου, 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ


Όταν υπάρχει ο παράγων του κέρδους ως ανοιχτό ενδεχόμενο, οι μάσκες πέφτουν άμεσα. Τα προσχήματα εξαφανίζονται. Το απαίσιο πρόσωπο του βάρβαρου κατακτητή φωτίζεται από τη λάμψη της απληστίας. Ακριβώς όπως συμβαίνει με την Τουρκία και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία έχουν εντοπιστεί στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου. Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα μας, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο τέως ηγέτης του ψευδοκράτους, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο με τις εξωφρενικές δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Σημερινή». Μεταξύ άλλων, ο δήθεν «μετριοπαθής» και «συζητήσιμος» πολιτικός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των Τούρκων στην Κύπρο, εξαιτίας των υδρογονανθράκων.

Συγκεκριμένα, αυτό το ομιλούν εργαλείο της Άγκυρας είπε: «Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων». Αν οι ιθύνοντες σε Ελλάδα και Κύπρο διέθεταν στοιχειώδη λογική και επίγνωση των ιστορικών δεδομένων δεν θα έπρεπε να αιφνιδιαστούν. Αντίθετα, θα όφειλαν να ευχαριστήσουν τον κ. Ταλάτ για την έκρηξη ειλικρίνειας και να κοινοποιήσουν αυτή την κυνική και απόλυτα βάρβαρη άποψή του στη διεθνή κοινότητα. Ο κ. Ταλάτ δεν έχει προσωπική ατζέντα στο Κυπριακό ούτε καν προσωπική άποψη. Μεταφέρει αυτολεξεί τις επίσημες ή ανεπίσημες θέσεις του μοναδικού κράτους του πλανήτη, το οποίο γιορτάζει και τιμά τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει.

Η Τουρκία δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Γεννήθηκε, εδραιώθηκε και επεκτάθηκε με το ξίφος και τη φωτιά. Οι επεκτατικοί πόλεμοι και η υποδούλωση των ανίσχυρων είναι πρακτικές βαθιά ριζωμένες στον γενετικό κώδικα της οικονομικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ελίτ της. Η διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και ο ανθρωπισμός είναι κενά γράμματα για τις ομάδες που εξουσιάζουν αυτήν τη χώρα. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν και σέβονται είναι εκείνη της ισχύος. 

Ας κάνουν λοιπόν εκείνοι αυτό που γνωρίζουν, αλλά ας πράξουμε κι εμείς, ως Ελληνισμός, αυτό που πρέπει και αρμόζει στη σπουδαία Ιστορία του Γένους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: