09 Αυγούστου, 2013

ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι άκρως προκλητικές δηλώσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο τέως ηγέτης του ψευδοκράτους είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο εξαιτίας των υδρογονανθράκων. «Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό, λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων» ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου προτιμά τη διχοτόμηση.  Επίσης είπε ότι οι προτάσεις του τέως προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προέχει μια συνολική λύση. Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.

«Όχι μόνο θέλουμε, ως κόμμα, λύση του κυπριακού, αλλά τη θέλουμε χθες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΚΟ. Αγγελος Βότσης, απαντώντας στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ΔΗ.ΚΟ. «δεν επιθυμεί λύση, αλλά εγκλωβίζει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη». Κάλεσε παράλληλα τον πρώην ηγέτη του ψευδοκράτους «να αφήσει τις κουτοπονηριές», προσθέτοντας ότι «εδώ και 39 χρόνια θέλουμε λύση για να δει ο κυπριακός λαός την πατρίδα του ενωμένη».  «Προκλητικό» και «φερέφωνο της Άγκυρας  χαρακτήρισε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ η ΕΔΕΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας σχολίασε ότι «η απειλή του κυρίου Ταλάτ φανερώνει ότι ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς πολιτικοί στα Κατεχόμενα ακολουθούν πιστά την Άγκυρα στην τακτική των απειλών και του εκφοβισμού».

«Η συνέντευξη του κ. Ταλάτ αποκαλύπτει τον αλαζονικό και προκλητικό χαρακτήρα του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, αλλά και τις απόλυτες και σκληρές του θέσεις στο Κυπριακό» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: