12 Ιουλίου, 2013

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Το «δόγμα του σοκ», όπως το έχει περιγράψει η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, συνεχίζει να εφαρμόζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην πατρίδα μας. Η τρόικα «παίζει» σαν τη γάτα με το ποντίκι την κοινωνία. Τρομοκρατεί, εμπαίζει, «νουθετεί» και απαιτεί ολοένα και περισσότερες θυσίες από τον λαό. Το μαύρο φάσμα της απόλυσης, της ανεργίας, της ανέχειας σκεπάζει τα νοικοκυριά, και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει σ' ένα αληθινά οριακό σημείο, εκεί όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές και οι ανοχές όλων.

Η αντίδραση από την πλευρά των άμεσα θιγομένων δεν είναι απλά δικαιολογημένη. Επιβάλλεται! Οι Έλληνες δεν είναι επιτρεπτό να καθίσουν αναπαυτικά στους καναπέδες τους περιμένοντας το μοιραίο. Λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν είναι να διαβούν οι βάρβαροι. Ποτέ δεν ήταν λύση η υποτέλεια, η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η φτωχοποίηση του λαού και η αδράνεια την ώρα που έπρεπε να δοθούν μάχες για την ελευθερία.

Ωστόσο, επειδή σε όλα τα πολιτικά ζητήματα δεν υφίσταται αυτό που λέμε «καθαρή λύση» ή «άσπρο και μαύρο». Όλα κινούνται στην περιοχή του γκρίζου. Το ξεπέρασμα των ορίων αυτής της περιοχής ενίοτε είναι επικίνδυνο - έως ολέθριο. Καταστροφή θα ήταν για την πατρίδα μας το πέρασμα από την αντίδραση στην αιματοχυσία.

Ένα «ατύχημα», μια προβοκάτσια, ένας άστοχος χειρισμός σε ώρα αναταραχής, θα μπορούσε εύκολα να μετατρέψει μια ειρηνική και δυναμική διαδήλωση σε σπινθήρα που θα τινάξει στον αέρα την πυριτιδαποθήκη της λαϊκής δυσφορίας και της σωρευμένης, δίκαιης οργής του λαού μας.

Ειδικά αυτήν την περίοδο πρέπει όλες οι πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία, σύνεση και πνεύμα εθνικής ενότητας. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλη καταστροφή, άλλον διχασμό κι άλλες θλιβερές ιστορίες για να αφηγούνται οι σημερινοί στις επόμενες γενεές. Η τρόικα, θέλοντας και μη, κάποια στιγμή θα φύγει από την πατρίδα μας. Το ζήτημα είναι την ημέρα της αποχώρησης ή του κλοτσηδόν διωγμού της να είμαστε όλοι ζωντανοί και ενωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: