30 Ιουλίου, 2013

Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ


Η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στο «Πρώτο Θέμα» είναι ενδεικτική της νοοτροπίας του ανθρώπου ο οποίος συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα σε βάρος πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν. Ειδικά η άποψή του για τον δήμιο της πατρίδας μας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι προκλητική αλλά και διαφωτιστική για το σκεπτικό της «πολιτικής» που εφαρμόζει ο φίλος του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων, είπε: «Καταρχάς, ο ίδιος ο Σόιμπλε είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης. Για σκεφτείτε, ποιος άλλος άνθρωπος στη θέση του, με μια δολοφονική απόπειρα που τον άφησε παράλυτο, θα μπορούσε σήμερα να παίζει έναν τέτοιο σημαντικό ρόλο και με τέτοια ζέση; Άρα είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας, όσο κι αν ξέρω ότι παρεξηγούμαι από πολλούς όταν λέω αυτή την κουβέντα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, πιστεύω ότι του έχω αλλάξει την άποψη που είχε. Νομίζω ότι αυτό έχει φανεί ήδη από τη στάση της Γερμανίας. Δεν θέλω να ξέρετε τι μου ελέχθη πέρυσι τον Ιούλιο, όταν πήγα για πρώτη φορά στο Eurogroup, τι μου έλεγε ο Σόιμπλε και τι μου λέει τώρα. Αυτά θα τα γράψω σε ένα βιβλίο όταν έρθει η ώρα. Αυτά για όσους θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για να σωθεί η πατρίδα».

Λες και οι Έλληνες έπρεπε να φτάσουν να ζουν από τα συσσίτια της Εκκλησίας ή να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό ώστε να αλλάξουν την άποψη του κ. Σόιμπλε! Λες και το έθνος μας υπάρχει για να δίνει... εξετάσεις «πειθαρχίας» σ' έναν παθιασμένο μισέλληνα. Μόνο ένας ιδεολόγος της υποταγής, της ξενοδουλείας και του αφελληνισμού θα μπορούσε να προτείνει ως «παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης» τον κ. Σόιμπλε. Ο κ. Στουρνάρας δείχνει να μη νοιάζεται τόσο για τη γνώμη των... κατεχομένων. Στις κατοχικές δυνάμεις λογοδοτεί και δεν ντρέπεται να το διαλαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: