27 Ιουνίου, 2013

PS ΚΑΙ SPD ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ "ΜΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κοινή δήλωση με την οποία ζητούν «αλλαγή πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση» εξέδωσαν την Τετάρτη στο Παρίσι το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD). Ως προτεραιότητά τους θέτουν την «κοινή πολιτική για την ανάπτυξη» και τον αγώνα εναντίον της ανεργίας των νέων εκφράζοντας, παράλληλα, την απογοήτευσή τους για πολλές πλευρές της πολιτικής η οποία εφαρμόζεται «από τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους στην Ευρώπη».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι «εσφαλμένο και μοιραίο» για τους πολίτες της ΕΕ η ευρωπαϊκή πολιτική απάντησης στην κρίση να είναι επικεντρωμένη «με μονόπλευρο τρόπο» στη δημοσιονομική λιτότητα, την απελευθέρωση της αγοράς, την απορρύθμιση και την ιδιωτικοποίηση. Τονίζουν, δε, ότι τόσο το σχέδιο για την ανάπτυξη όσο και το σύμφωνο εναντίον της ανεργίας των νέων πρέπει να γίνουν προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».

Στο Παρίσι συναντήθηκαν την Τετάρτη ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ και ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Η κοινή αυτή δήλωση έρχεται την παραμονή της έναρξης, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής όπου η Γαλλία πρόκειται να ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων για την απασχόληση των νέων στην ήπειρο, καθώς και υπέρ μιας πολιτικής επενδύσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: