18 Μαΐου, 2013

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ιερά Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επ’ ευκαιρία της αναγορεύσεως του εις Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης ολοκλήρωσε σήμερα την δεύτερη πλήρη ημέρα της επισκέψεώς του, χοροστατώντας στον κατανυκτικό αρχιερατικό εσπερινό στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής στο Brookline της Μασσαχουσέτης.

Λίγο πριν το μεσημέρι ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον τοπικό ιεράρχη Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και την εξ Ελλάδος συνοδεία του, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Βοστώνης κ. Thomas  Menino στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Πόλης.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος παρουσίασε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και την συνοδεία τους στον Δήμαρχο και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της επισκέψεώς του.

Ο κ. Menino, φιλέλλην και υποστηρικτής της Ελληνοαμερικανικής κοινότητος της Βοστώνης, είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την επίσκεψη του Μακαριωτάτου στη Βοστώνη και στο Γραφείο του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συμβολή της Ελληνορθόδοξου κοινότητος στη ζωή και στη πρόοδο της Πόλεως, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου και τονίζοντας ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία εκπροσωπούνται επάξια στην περιοχή της Νέας Αγγλίας.

Λίγο αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Harvard, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Διευθύντρια Εθιμοτυπίας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου κ. Jackie ONeill, την   διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Ελένη  Παπούλια και την καθηγήτρια κ. Ελισάβετ Προδρόμου, ακολούθησε ξενάγηση σε διάφορους χώρους και κτίρια του Πανεπιστημίου και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υπέγραψε το βιβλίο των επισήμων επισκεπτών.

Το απόγευμα, οι καμπάνες του ναού του Τιμίου Σταυρού, που δεσπόζει στο λόφο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, ήχησαν χαρμόσυνα καθώς η διοίκηση, το προσωπικό και οι φοιτητές του μοναδικού ανώτατου Ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αμερική υποδέχθηκαν με σεβασμό, αγάπη και τιμή τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού, χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας εδώ σήμερα, διότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έρχεται σ’ αυτόν τον ιερό χώρο», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, καλωσορίζοντας τον κ. Ιερώνυμο, στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, παρουσία του Προέδρου π. Νικολάου Τριανταφύλλου, των εφόρων, των κοσμητόρων, των καθηγητών και φοιτητών της Σχολής.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και την τιμή που του γίνεται και τόνισε ότι «η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια» και ότι «ο χώρος της Πατρίδας μας έχει ανάγκη της προσφοράς του καθενός από μας». 

Ακολούθησε, κατανυκτικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Τιμίου Σταυρού, στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος απηύθυνε λόγια αγάπης και πατρικής νουθεσίας προς τους τελειόφοιτους της Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου και επέδωσε στους αποφοιτούντες αύριο μεταπτυχιακούς φοιτητές της Θεολογίας, τους επιστήθιους σταυρούς της Σχολής.

 Η  ημέρα έκλεισε χθες με το τιμητικό δείπνο της Σχολής προς τιμήν του Μακαριωτάτου στην παρακείμενη αίθουσα του Καθεδρικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: