16 Μαΐου, 2013

ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Μήνυμα αγάπης έστειλε στην Ομογένεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βοστώνη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στον Ελληνισμό της Αμερικής, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου. Στο μήνυμα που στέλνει στην Ομογένεια ο Αρχιεπίσκοπος είπε: "Ήλθαμε να πάρουμε την αγάπη σας και να σας πούμε ότι σας αγαπούμε κι εμείς, κι αισθανόμαστε ότι είμαστε μία οικογένεια".Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως "ιστορική" και συμπλήρωσε ''είναι μία πολύ ωραία επίσκεψη, είναι πραγματική ευλογία Θεού για μας και για την Ελλάδα''.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Δημήτριος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε εκ μέρους της Ελλάδος η νέα γενική πρόξενος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πριν δύο εβδομάδες και έχει ήδη δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις στην Ομογένεια. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφτασαν στη Βοστώνη στις 7:45 το βράδυ με τις Ελβετικές Αερογραμμές Swiss Air όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Έγινε μία σύντομη εκδήλωση καλωσορίσματος στην αίθουσα των επισήμων, όπου τρία κοριτσάκια της Ομογένειας του επέδωσαν ανθοδέσμες.

Η χορωδία της Θεολογικής Σχολή έψαλε τη φήμη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο απερχόμενος κοσμήτορας της Σχολής πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Φιτζέρλαντ, ο κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου κ. Δημήτρης Κατός, ο αντιπρόεδρος της εφορίας της Σχολής κ. Αθανάσιος Λέλον, περί τους δέκα ιερείς της Μητρόπολης Βοστώνης με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και περί τους δεκαπέντε ομογενείς.

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου έγινε εν στενώ κύκλω, δηλαδή δεν είχε προσκληθεί η Ομογένεια να παρευρεθεί στο αεροδρόμιο, εκτός από κάποιους ομογενείς οι οποίοι είχαν προσκληθεί επιλεκτικά.

Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Τέχνης της Βοστώνης και στο χώρο της βομβιστικής επιθέσεως του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ το εσπέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος προς τιμήν του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: