07 Απριλίου, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Τριάντα χρόνια πορείας στην απεξάρτηση και προσφοράς στην κοινωνία κλείνουν οι θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ και η ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, η πρώτη για έφηβους χρήστες και τις οικογένειές τους που δημιούργησε το ΚΕΘΕΑ το γιορτάζει σήμερα, Κυριακή με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα από το Καλλιμάρμαρο μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Στα χέρια του πρωθυπουργού περνά πλέον το σύνολο των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα περάσουν το κατώφλι του Μαξίμου, στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, από την Τροχαία, στους δρόμους γύρω από τον Εθνικό Κήπο, λόγω διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης για την υγεία, και συγκεκριμένα του γύρου τεσσάρων χιλιομέτρων, με την επωνυμία «LIVE WELL».

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από την Κυριακή ο καιρός στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκλήθηκε λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του τελευταίου περί ακτιβιστικών συμπεριφορών στο δικαστικό σώμα.

Κόσμος

Στην Τουρκία έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες για τις σχέσεις με το Ισραήλ και την κρίση στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να πιέσει την Τουρκία για άμεση εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, να κρατήσει τα σύνορά της με τη Συρία ανοιχτά για τους πρόσφυγες και να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ιράκ.

Έξι Αμερικανοί, τρία μέλη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν και τρεις πολίτες, σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τι απέγιναν 50 δεσμοφύλακες του Άουσβιτς φέρεται να έχουν ανακαλύψει, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές, οι οποίες τώρα βρίσκονται στα ίχνη όσων από αυτούς βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Απώτερος σκοπός των αρχών είναι η ποινική δίωξη όσων βρεθούν με την κατηγορία της συνέργειας σε δολοφονία.

Το προσωπικό των ξένων πρεσβειών στην Πιονγιάνγκ παραμένει στη θέση του, παρά τις δηλώσεις της Βορείου Κορέας ότι ενώ κλιμακώνεται η ένταση «δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διπλωματών». Την ίδια στιγμή, αναλυτές εκτιμούν ότι το τελευταίο ξέσπασμα της Βορείου Κορέας μπορεί να οδηγήσει σε μια αναπάντεχη σινο-αμερικανική προσέγγιση.

Οικονομία

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε το διάταγμα για την καταβολή περίπου 40 δισεκ. ευρώ μέσα στους 12 επόμενους μήνες για να πληρωθούν χρέη του κράτους προς ιδιωτικές εταιρείες, επιμένοντας παράλληλα -μετά την «κόντρα» με την Κομισιόν- ότι τα μέτρα δεν θα το έλλειμμα, το οποίο θα μείνει κάτω από το όριο του 3% επί του ΑΕΠ.

Στα χέρια του πρωθυπουργού περνά το σύνολο των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς η νέα συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου, τελικώς αναβλήθηκε.

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δις ευρώ στις 9 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Αθλητισμός

Η Λεβάντε έκανε το λάθος να προηγηθεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και η Ρεάλ Μαδρίτης την «τιμώρησε» με συντριβή καθώς την κέρδισε με 5-1.«Πεντάσφαιρη» και η Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε με 5-0 την Μαγιόρκα με χατ-τρικ του Φάμπρεγας και δύο γκολ του Σάντσες.

Δυσκολεύτηκε η πρωτοπόρος Γιουβέντους απέναντι στην ουραγό Πεσκάρα, ωστόσο, επιβλήθηκε με 2-1 κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου στη Serie A.

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη για την Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε 2-0 της Ρεν για την 31η αγωνιστική του «σαμπιονά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: